Over Ynske

Journalist & reisschrijver

Ik werk sinds 2012 als journalist. Mijn leerschool was de stadsredactie van Het Parool, waar ik gewapend met een notitieblokje verslag deed van de meest alledaagse en onwaarschijnlijke gebeurtenissen in Amsterdam.

In diezelfde tijd begon ik met het maken van reisverhalen. Mijn reisreportages verschenen in Volkskrant Reizen, Columbus Magazine en Het Parool, en voor Bouillon Magazine schreef ik culinaire reisverhalen.

Van het een kwam het ander, en zo vertrok ik in 2014 met een enkele reis naar Latijns-Amerika. En welnu, daar ben ik nog steeds. Ik reisde van Mexico tot het zuidelijkste puntje van Patagonië, woonde een tijd in Argentinië en sinds 2017 is mijn standplaats Bogota, Colombia.

Mijn verhalen als reizend correspondent verschenen in Trouw, Het Parool, RD, One World, Down to Earth Magazine, Wordt Vervolgd en Mo, onder andere. Naast schrijven verzorg ik ook de fotografie, waarvoor ik een studie volgde in Bogota.

Enfin. Ik schrijf niet graag ronkende verhalen over mijzelf, maar hoop dat mijn werk voor zich spreekt. Op deze site vind je een selectie van mijn werk van de afgelopen jaren. Que lo disfrutes.

Copywriter

Of het nu om een journalistieke of een commerciële tekst gaat: een helder, beeldend geschreven verhaal dat boeit van begin tot eind, verkoopt zichzelf. Als journalist weet ik hoe je een goed verhaal schrijft, en om die reden zetten ook commerciële opdrachtgevers mij graag in. Zo schrijf ik webteksten en blogs voor marketingbureaus, reisblogs voor verschillende reisorganisaties, en verzorg ik de communicatie van het Zwitserse Impact Finance Fund, een investeringsfonds dat maatschappelijk verantwoordelijke ondernemingen in Latijns-Amerika ondersteunt. Ik schrijf in zowel Nederlands als Engels.

Wil je ook met mij werken? Of heb je een andere vraag? Mail dan naar ynskeboersma@gmail.com